Even voorstellen..

Sinds januari 2023 maak ik deel uit van het team van WVS, als interim directeur. Na 13 jaar ervaring als (meerschools) directeur en het volgen van verschillende studies had ik een goed beeld van wat mij zo trekt aan het werken in het onderwijs en het directeurschap. Daarmee was duidelijk wat ik zocht in een nieuwe functie.

De verwachtingen die ik heb bij het interim directeurschap zijn tot nu toe uitgekomen. De uitdaging is om in relatief korte termijn iets duurzaams neer te zetten waar een school echt weer mee verder kan, afhankelijk van de opdracht natuurlijk. En juist die diversiteit in opdrachten is wat mij zo trekt, samen met het feit dat het uiteindelijk de mensen op de school zijn die het moeten (gaan) doen.

Ondanks de soms korte tijd dat je op een school bent, vind ik het erg belangrijk om mensen te leren kennen en te investeren in goede relaties. Mijn ervaring als directeur, maar daarvoor ook als leerkracht in het speciaal onderwijs helpen mij daar enorm bij. Geen kind is hetzelfde, maar ook geen school is hetzelfde. Mijn aanpak is dus ook nooit hetzelfde. Het is mooi om al zo snel te merken dat je met je ervaring en kunde echt iets bij kunt dragen aan de kwaliteit van een school. Hier steek ik graag veel tijd en energie in. Daarnaast speel ik in mijn vrije tijd graag piano, ook dit zegt iets over wie ik ben. Mocht u dit willen horen, zoek dan even op mijn naam op bijvoorbeeld Spotify.

Kees Jan Visser