Egbert Schilstra

Interim-directeur

eschilstra@meliorinterim.nl

Specialismen:

  • (Educatief) ouderpartnerschap
  • Professionaliseren van de schoolorganisatie
  • Teamcoaching

Ik ben een gedreven en gepassioneerd schoolleider met hart voor het onderwijs! Ik kom uit het noorden van het land en enige nuchterheid is mij dan ook niet vreemd.

Leerkrachten verschillen van elkaar en ik zie het als een uitdaging om die verschillen om te zetten in een kleurrijk, dynamisch professioneel geheel, om zo het allerbeste uit het onderwijs voor de kinderen te halen. Kernwoorden zijn daarbij “verbinden, respect, vertrouwen, openheid en transparantie”.

In mijn loopbaan als directeur en beeldcoach werk ik vanuit de kracht en de kansen van mensen en organisaties. Goed observeren en luisteren is daarbij van groot belang. Door in gesprekken en teamoverleg de juiste vragen te stellen worden mensen in beweging gezet en geïnspireerd. De mensen waarmee ik werk zien in mij de volgende kenmerken: “humor, betrokkenheid, mensen-mens, visie, focus, enthousiasme, kennis van zaken, accuraat en rust.”

Mijn interesse in mensen en processen helpen mij om groei te bewerkstelligen. Ik ben daarin doelgericht. We moeten zorgen dat het werkt! In mijn werk als directeur op een school streef ik naar een open en marktgerichte cultuur met oog voor innovatie. Daarbij gaat het om gezamenlijk gedragen visies en doelen. Samen komen we verder.

Specialismen:
· Sociale veiligheid
· Actief Ouderschap
· Identiteitsontwikkeling
· Teamontwikkeling naar een professionele schoolorganisatie
· Beeldbegeleiding

“Train your mind to see the good in everything”