Jan Punt

Interim-directeur
Interim-bestuurder
Opdrachtbegeleider

jpunt@meliorinterim.nl
06-2036 8095

Specialismen:

  • Crisis management
  • Professionaliseren van de schoolorganisatie
  • Zwakke school

Ik ben een verbindend schoolleider die goed kan luisteren en draagvlak weet te creëren. Daarbij weet ik snel mensen voor mij te winnen door mijn openheid, authenticiteit en integriteit.

Ik ben rustig in mijn optreden en weet te sturen en te overtuigen. Daarbij ga ik uit van een ieders professionele houding waar teamleden op worden aangesproken. Als ik ieders mening heb gehoord, hak ik de knoop door. Daarbij ben ik duidelijk en transparant met behoud van het respect voor de ander.

Ik ben standvastig zonder star te zijn en heb oog voor de mens achter de zaak. Meer een bouwer dan een breker. Door middel van humor zorg ik voor ontspanning en relativering bij teamleden. Ik sta positief in het leven en straal dat ook uit.

Rolvastheid van de Raad van Toezicht, het College van Bestuur, de Medezeggenschapsraad en de directeur is een voorwaarde voor mij om goed te kunnen werken. Ieder werkt vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid.

Een flexibele houding en snel kunnen schakelen hoort bij het interimwerk. Daar haal ik dan ook veel voldoening uit. Ik werk hard en ben zeer betrokken op de school, stichting of vereniging waar ik werkzaam ben. Uiteraard ben ik opgenomen in het schoolleidersregister.

Door mijn  kennis en ervaring weet ik bij elke opdracht een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs op dat moment. Of ik nu als bestuurder of als directeur werkzaam ben: in de klas, daar gebeurt het eigenlijke werk!