Rogier Levy

Interim-directeur

rlevy@meliorinterim.nl
06-8284 1000

Specialismen:

  • Accurate, scherpe analyse van de schoolorganisatie
  • Onderwijskundige vraagstukken
  • Professionaliseren van de schoolorganisatie
  • Toekomstgericht onderwijs (inclusief ICT)

Ik ben een betrokken en optimistisch persoon. Ik doorzie gebeurtenissen snel en kan in complexe situaties snel prioriteiten aanbrengen. Ik leef me goed in de ander in, en heb begrip voor zijn/ haar handelen. Als de ander zich écht wil inzetten en eerlijk is, zal ik diegene altijd steunen om het beste in hem/ haar naar boven te halen in het belang van de organisatie. Ik geef veel ruimte en vertrouwen maar kan ook duidelijk de kaders aangeven. In stressvolle situaties ben ik op mijn best. Mijn optimistische aard zorgt ervoor dat ik in complexe situaties altijd mogelijkheden (tot verbetering) zie. Om iets te bereiken ben ik bereid om beslissingen te nemen en daadkrachtig op te treden. Ik straal rust en vertrouwen uit en geef mensen graag mijn vertrouwen om hen te steunen het beste uit zichzelf te halen.

Leerlingen verdienen het beste onderwijs dat aansluit bij hun behoeften. Het is voor mij een uitdaging om teamleden (weer) in hun kracht te zetten en ze hernieuwde energie te geven om de school verder te ontwikkelen. Complexe situaties zie ik als uitdaging om gezamenlijk iets op te bouwen.

Ik vind het boeiend om teams, vanuit de ontstane situatie, inzichtelijk te maken waar het verkeerd is gelopen en aan te geven hoe men weer op het juiste pad komt. Hierbij gebruik ik mijn onderwijskundige kennis en ervaring en een dosis humor. Omdat één van mijn passies bij ICT ligt, probeer ik daar waar mogelijk dat ook in te zetten.

Samen met alle betrokkenen zet ik mij in om het allerbeste voor de school en dus haar leerlingen te realiseren. Samenwerking is de voorwaarde tot duurzame schoolontwikkeling. Een spreuk die bij mij past is; ‘Alleen ben je sneller maar samen kom je verder’.

Lees hier een praktijkverhaal van mij:
Van teruggetrokken in de groep naar samen voor de school